Saki to šeit!

Ekleri-padoms. (7)

 
taschinka 25.03.12 15:02:46
Man prieks :)
 
cerite 25.03.12 14:03:05
Viss notika un viss izdevās.Paldies!
 
taschinka 24.03.12 19:52:05
Ja nu kādi jautājumi rodas gatavošanas procesā,jautā centīšos palīdzēt.
Būtībā pēc šīs receptes gatavoju jau vairākus gadus un vienmēr viss sanak.Galvenais zināt kādai jāsanāk mīklai,mīklai jābūt vairak biezai kā šķidrai aptuveni kā 30% skābais krējums.Mīkla nav tekoša,bet tāda,ko no karotes būtu kānokrata,vai no maisiņa iznāk spiežot,bet pati netek ārā.
 
cerite 24.03.12 19:37:00
Taschinka-liels paldies,rīt taisīšu un par rezultātiem ziņošu
 
taschinka 24.03.12 18:57:20
Sastāvdaļas mīklai:

* 1 glāze ūdens

* 1 glāze milti

* 100 g sviests,var arī margarīnu

* 4 mazas olas

* šķipsniņa sāls

* izmantotās glāzes tilpums ir 250ml

Katliņā ielejam ūdeni,pieberam sāli un ieliekam sviestu.Liekam uz mazas uguns,maisot kausējam sviestu un gaidam pirmo burbuli,tad beram klāt miltus un maisam.

Maisam dažas minūtes 2-3,līdz masa kļūst viendabīga un zeltaina,tad ņemam nost un gaidam kamēr mazliet atdziest.

Pa vienai pievienojam olas.Viena ola,tad rūpīgi izmaisam līdz viendabīgai masai,tad nākošo olu.Kad iemaisam 3. olu,tad skatāmies, kāda konsistence mīklai,ja ļoti bieza,tad liekam ceturto olu,ja redzam,ka nav nepieciešama 4., tad neliekam.

Mīkla sanāk tāda staipīga,lipīga,pabieza.Es lieku maisiņā un izgriežu mazu caurumiņu,lai varētu izspiest.Spiežam tādas piciņas ar atstarpēm.Iepriekš uzsildītā cepeškrasnī līdz 200 grādiem liekam iekšā,cepam 15 minūtes un neveram vaļā durtiņas,lai nesakrītas.Tad nogriežam līdz 150-180 grādiem,cepam vēl 10-20 minūtes līdz paliek gaiši brūni.

Ņemam ārā atdzist,labāk tur, kur nav caurvēja,

lai sapildītu nogriežam tādu kā cepurīti, ko noņem un uzliek.

bet,ja gadījumā sakrita,ar nekas,tas ir labojams,jo iepildot pldījumu kūciņas būs formīgas.
 
taschinka 24.03.12 18:55:35
http://www.sieviesuklubs.lv/foto/?foto=1565
 
cerite 24.03.12 16:40:40
Gribu taisīt eklerus,bet apmaldījos plaucēto mīklu receptēs.Varbūt kādai ir PĀRBAUDĪTA recepte,ar garantiju,kā teikt:)Pieņemu ari pildījuma receptes.Bučas un paldies jau iepriekš.

Sieviešu Klubs, Vīlandes 1-9, Rīga, tālrunis 67350750 | Redakcijas epasts:redakcija@sieviesuklubs.lv | Sadarbība un reklāma: sandija@sieviesuklubs.lv |

2010 © sieviesuklubs.lv