Saki to šeit!

Par tām kalorijām (11)

 
kafijaspauze 04.12.11 08:48:48
Jā, šī ir laba doma, cepta vistiņa it kā sevis palutināšanai, bet puķkāposti, tomātiņi, paniņas vai tēja bez cukura jau ļauj turēties vairāk formā. Paldies!

Pēdējā laikā esmu atklājusi "krāsainos vitaminizētos" augļu salātus:
viens vidējs mango, viens kivi un pārējais pēc noskaņojuma, tās var būt tumšās plūmes, vīnogas bez kauliņiem, mandarīnu daiviņas vai bumbieri. Galvenais, lai augļi mīksti un sulīgi. Arī rotājumiem der brīvs radošs lidojums, bet pati parasti neaizraujos, esmu redzējusi kā citi šādiem augļu salātiem pieliek karoti medus un pārkaisa ar kanēli vai pārlej ar melno balzāmu (mjā, savdabīgi, bet interesanti).
No šāda daudzuma (1 mango, 1 kivi + ap 100 g vīnogas vai bumbieris, tā parasti pati kombinēju) salāti sanāk diezgan daudz, kādām divām lielākām porcijām, bet atzīšos, ka pirms stresa pilnas darba dienas, no rīta brokastojot, varu visu noēst viena pati, tas dod enerģijas lādiņu visam rīta cēlienam un uzlabo garastāvokli.
 
monreala 03.12.11 21:07:41
es krāsnī uzcepu vistu,klāt viegli apvārītus puķkāpostus un 4 ķiršu tomātiņus,klāt piedzeru 0.5% paniņas i togo sanāķ ap 300 kcal
 
kafijaspauze 21.11.11 17:25:56
Mjā, ar biezputrām ir kā ir, laikam zemapziņā iesēdies kāds atmiņu brīdis no bērnības, jo tā īsti neaizrauj. Garšīgs šķiet paštaisīts muslis no mērcētām auzām ar rozīnēm un citiem augļiem- tāda svaiguma garša.
 
pece 21.11.11 15:46:25
Labas ir graudaugu putras un biezputras kā tādas, ja tās nenoslīcina krējumā vai taukos - piem. kartupeļu biezputra, bukstiņbiezputra, selerijas saknes biezputra, protams, auzu pārslu, visu citu pārslu biezputras. Griķi, grūbas, putraimi. + visam svaigu dārzeņu salāti (vēlams bagāti ar šķiedrvielām).
 
kafijaspauze 21.11.11 15:27:38
nicoolettaa, izskatās interesanti un kārdinoši, tuvojas ziemassvētki, varbūt tiešām iegādāšos. Paldies!

pece, apmēram pēc līdzīgiem principiem mēģinu vadīties. Pagaidām ir tāda sajūta, ka gandrīzvai pārtopu pa pusei par svaigēdāju, jo cenšos daudz ēst dārzeņus (tomāti, gurķi, paprika, kāposti) ar pipariem un garšvielām bez sāls. Diemžēl cepeškrāsns nav, kādreiz sabojājās un tā arī palika. Sākoties augstākam laikam, vāru dārzeņu zupas (tur gan pieberu mazliet sāli, jo garšvielas piešauj asumiņu, tomēr garša nešķiet sātīga). No gaļas izvēlos zivi (heku) vai vistas fileju.
 
pece 21.11.11 14:48:02
Divas lietas - svari un kaloriju kalkulators ;) tad var variēt no jau zināmiem un pierastākiem produktiem.

Kamēr nav tvaicējamais - ir lētāki veidi - var labi zimantot cepamo plēvi - labi saglabājas atsevišķu dārzeņu garša, nav vajadzīgas papildu taukvielas - var cept dārzeņus veinus pašus vai kopā ar gaļu (kāda nu kuram mīļākā).

Stikla vai māla vai čuguna sautējamais trauks cepeškrāsnij sniedz bezgalīgas variācijas - pārlejot ar nedaudz ūdens/buljona/piena/saldā krējuma - dažādās attiecībās, nemaz nevajag daudz, jo dārzeņos ir gana šķidruma.

Jāatcerās, ka apjomam ir svarīgs dārzeņu daudzums.

Izvairīties no pusfabrikātiem, gataviem marinējumiem, desām, kotletēm, konserviem jo satur ļoti daudz slēpto tauku un sāli, kā arīk E vielas, no kurām dažas veicina ēstgribu.
 
nicoolettaa 21.11.11 14:21:09
ja runā par izmēriem tad arī man tie likās biedējoši lieli, bet ja dzīvē nopēta, var jau izmantot tikai vienu stāvu viņam, vai divus, nav obligāti visi trīs...
 
nicoolettaa 21.11.11 14:10:54
http://www.verners24.lv/index.php?l=1&c=235&p=172144 Man ir šis, bet ir jau arī šādi http://www.super-action.lv/lv/e-veikals/PIEPRAS%C4%AAT%C4%80K%C4%80S%20PRECES/?prod_id=297, šajā gadījumā es līdzekļus netaupīju, jo uzskatu ka esmu ieguldījusi labā vērtīgā mantā naudiņu.
 
kafijaspauze 20.11.11 19:38:09
Paldies! Tvaika katliņš mani ieninteresē arvien vairāk, bet pagaidām neesmu atradusi nelielu un par pieņemamu cenu, jāpameklē cītīgāk... Vēl interesantas šķiet ar blenderi sasmazcinātas dārzeņu biezzupas. Un sēņu mērces, mmm, šķiet- ļoti gardi!
 
nicoolettaa 20.11.11 18:07:00
ES šobrīd lietoju tvaika katlu, tur tvaicēju dārzeņus un vistiņu...
sanāk gan gardi, bet sāli pievienot nav jēgas, jāizmanto bezsāls garšvielas, gan gardi, gan veselīgāk nekā vārīti dārzeņi.
vienmēr pagatavoju kādu mērcīti pie šādiem ēdieniem, reizēm auksto(krējums,majonēze,ķiploki,dilles)
citreiz kādu sēņu mērcīti vai ko tml... atkarībā no gaumes...
arī vīrietis tādus ēd :)
 
kafijaspauze 18.11.11 13:09:32
Sveiki!
Esmu šeit jauniņā, vēl īsti nezinu, kā viss notiek, bet dikti gribējās parunāt par veselīgiem ēšanas paradumiem...
Pārsvarā jau nākas lasīt un dzirdēt par apēsto kaloriju daudzuma samazināšanu vai patērēto kaloriju skaita palielināšanu ar fiziskām aktivitātēm. Bet laikam tomēr secinu, ka ar sportu esmu uz "jūs", toties par veselīgiem ēšanas paradumiem pēdējā laikā piedomāju arvien vairāk. Sēdošs darbs, papīru kalni, dažreiz galvassāpes, hronisks sagurums, studijas, ģimene, visu jāpaspēj, biežā steiga liek vēlēties tikai mierīgi apsēsties un neko nedarīt. Savukārt dārzeņos esošie vitamīni mazliet atsvaidzina pašsajūtu. Maza problēmiņa paliek- nezināšana, ko labu un veselīgu var pagatavot, lai dažādotu ēdienkarti.
Ļoti patika sieviešu kluba video intervija ar Lolitu Neimani un vērtīgi šķita padomi vairāk ēst svaigus dārzeņus, bet mazāk augļus (slēptais cukurs), dzert tēju un kafiju bez cukura, kā arī lietot vājpiena produktus krējuma vietā.
Sakiet lūdzu, kādi ir Jūsu atklājumi šajā lauciņā- ēdieni ar mazu kaloriju daudzumu?

Sieviešu Klubs, Vīlandes 1-9, Rīga, tālrunis 67350750 | Redakcijas epasts:redakcija@sieviesuklubs.lv | Sadarbība un reklāma: sandija@sieviesuklubs.lv |

2010 © sieviesuklubs.lv