Saki to šeit!

garšvielas Tavā virtuves plauktiņā (7)

 
elizazukova 18.07.11 19:12:08
Karijs pie vistas edieniem ir vnk debišķīgs :)
 
zaniite 27.12.10 17:30:08
Man kā reiz ir iepaticies ingvers...kaut gan dodu priekšroku kaltētam un maltam nevis svaigam. Vēl viens nesens atklājums bija šķiet maisījums ēdieniem, ko gatavo vok pannās. Parasti no ceļojumiem atvedu kādas garšvielas - Londonā iegādājos Itāļu garšvielu maisījumu makaroniem - Latvijā nav izdevies atrast, bet garša tiešām ļoti laba:) Vēl ļoti garšīgi (sevišķi pie salātiem) ir čilli vai zaļumu eļļas, ko var gan pagatavot pats (sanāk ievērojami lētāk), gan nopirkt jau gatavas. :)
 
mantra 13.12.10 11:03:02
Man ir iepatikušās garšvielas no veikala Tiger. Pēdējoreiz tur nopirku kanēli, īsto Indijas kariju un garšvielu sāli. Kariju beru klāt visur, kur nav slinkums, ļoti garšo. Kanēlis - obligāts noteikums saldumiem. Šīs divas, šķiet, ir manas mīļākās garšvielas. Vēl beru klāt baziliku, tas ir trešais, ko nekad neaizmirstu.
 
pece 13.12.10 10:30:06
http://www.liis.lv/majtur/darbmac/uzturmac/vardnica/garsaugi.htm
http://www.irlaiks.lv/receptes/gurman/secret/article.php?id=5783505
http://www.pareizs-uzturs.com/public/garsvielas.php

Es izmantoju dažādas garšvielas, gan zaļos garšaugus, gan garšvielu maisījumus, tik vienīgi pērkot skatos, lai nav klāt sāls vai vismaz tas ir minimāli un nav klāt garšas pastiprinātāji, konservanti un visādas citādas, manuprāt, garšaugiem nepiederīgas lietas.

Bet garšaugi ir tāda lieta, kas vienam tīk, tas otram varbūt ne pārāk.

dunkelheit,
Starp citu Karijs kā reiz IR garšaugu maisījums :)
 
dunkelheit 13.12.10 09:22:44
Nelietoju tādas garšvielas, kas jau ir sajauktas, piemēram "gaļai", "makaroniem" utt. Kā arī nekādā gadījumā nelietoju vegetu un līdzīgos.
Man vismīļākā garšviela ir rozmarīns (gan sausā veidā, gan audzēju podiņā), tas der izcili gan pie zivs ēdieniem, gan krāsnī ceptiem kartupeļiem, dārzeņiem. Oregano- cūkgaļas ēdieniem, īpaši maltās gaļas un tomātu. Baziliks- salātiem, picām, principā visiem ēdieniem, kur klāt ir tomāti. Protams, vīns- sarkanvīns liellopam, baltvīns vistai. Pilnīgi visur lieku ķiplokus, gan svaigā veidā, gan izmantoju granulātu, īpaši gaļai tas piedod ļoti labu garšu. Karijs- rīsu un dārzeņu ēdieniem. Smaržīgie pipari, lauru lapas- mērcēm, zupām ir jau tā klasiski. Plauktiņā ir arī, paprika, čili, sinepju sēklas, koriandrs, ingvers.. pat nevaru visu atcerēties. :)
 
banderoso 13.12.10 00:49:59
Man pārsvarā ir visas garšvielas no Santa Maria. Lietoju dažādas - gaļas kopējās, atsevišķi vistas gaļas ēdieniem, zivju ēdieniem, 5 piparu maisījums ir neaizstājams. Vislabāk patīk Vidusjūras garšvielu maisījums der gan zupām, gan sautējumiem un arī citronpipari salātiem. Man vel ir laurlapu kociņš, ļoti labi var just atšķirību kad iemet zupā zaļu lapu vai no paciņas sakaltušo :)
Viesis
ilvux 12.12.10 23:10:17
Man patīk gatavot ēst. Bet aptvēru, ka slinkuma vai nezināšanas dēļ izmantoju universālo garšvielu visam :D Negribās eksperimentēt ar kaut ko nezināmu. Varbūt atklāsiet kādas īpašas garšvielas kādiem īpašiem ēdieniem jūs pielietojat virtuvē? :)

Sieviešu Klubs, Vīlandes 1-9, Rīga, tālrunis 67350750 | Redakcijas epasts:redakcija@sieviesuklubs.lv | Sadarbība un reklāma: sandija@sieviesuklubs.lv |

2010 © sieviesuklubs.lv