Saki to šeit!

Rūgtas galda bietes (6)

 
sandrusha 24.11.11 02:08:20
vai pārgriežot bietes nav tādi kā melnumi redzami? Bieži vien bietes ir rūgtas nevis no nitrātu pārbagātības, jo neķīmiķojot to nevar panākt, bet gan tieši no barības vielu trūkuma. manuprāt šitais bija bora trūkums. Ja ir melnumi, ko kārtīgi neipētot nemaz nevar pamanīt, tad Jums bietītes nav dabūjušas vajadzīgās vielas un ir rūgtas, tas arī viss izskaidrojums. Pārbaudīts daudzu gadu gaitā audzējot dažādas saknes ;)
 
astronija 23.11.11 18:57:37
Man nav tā gadījies.Zinu tikai vienu-vārot bietes,tās nevāra līdz galam-tas ir-tās izvāra "gandrīz"mīklstas.Tad karsto ūdeni nolej,aplej ar aukstu.Un atstāj.
Viesis
dikinja 23.11.11 13:37:23
Man arī šogad pašu audzētās sarkanās bietes ir rūgtas!!!!!!!!
Iemesls nezināms!
Viesis
dina 23.11.11 11:57:40
Iespējams tām bietēm tāda neēdamā šķirne gadījusies, ja jau bez mākslīgiem mēslojumiem audzētas.
Kādreiz man tirgū gadījiess nopirkt tādas ļoti saldas un garšīgas bietes, kuras var ēst vienas pašas, citeiz -diezgan negaršīgas, kuras tikai salātos var lietot.
 
svente 23.11.11 11:18:34
Pēc internetā atrastiem materiāliem, bietes paliek rūgtas, ja pārmēslo ar nitrātiem.
To, ka dārzeņos ir palielināts nitrātu daudzums, var noteikt, dārzeņus vārot. Kartupeļi pēc novārīšanas kļūst tumši zilganpelēki, burkāni un bietes rūgti, bet salāti virtuves apstākļos pēc divām trim stundām kļūst mīksti, pārvēršas skābā, smakojošā masā.
To es izlasīju šeit: http://www.vesels.lv/uzturs/nitrati-darzenos.html
 
norbeta 22.11.11 22:54:00
Sveikas!
Runa ir par galda bietēm.Novārot tās ir rūgtas.Pašu audzētas laukos,bez mākslīgajiem mēslojumiem.Uzglabājam pagrabā-sauss,vēss.Bietes nav ne savītušas,ne kāda cita vaina.Bet pārtikā viņas lietojamas nav!Vai kāda var pateikt no kā tas rūgtums?Nesaprotu kas tas ir?

Sieviešu Klubs, Vīlandes 1-9, Rīga, tālrunis 67350750 | Redakcijas epasts:redakcija@sieviesuklubs.lv | Sadarbība un reklāma: sandija@sieviesuklubs.lv |

2010 © sieviesuklubs.lv